torsdag 12 september 2013

Cooking with Leslie

Leslie Dursos matblogg är en av mina favoriter. Jag har följt henne en tid och gjort flera av hennes recept. Jag råkade se att hon skulle hålla en matlagningskväll på Whole Foods så jag stack dit. 

Vi gjorde hamburgare, avocado aioli och mjöl- och mjölkfria chokladkex som var helt supergoda och löjligt enkla att laga. 

Leslie var precis en sån piggeling som hon verkar vara på sin blogg. Hennes kokbok kommer ut i december. Leslie är vegan men jag gillar att hon gör helt vanlig mat och visar att vegetariskt inte behöver vara något invecklat eller konstigt. Hon har som motto att alla ingredienser ska gå att skaffa i närbutiken, man ska inte behöva gå till någon specialbutik eller hälsokostaffär. 

Bästis brukar säga ibland att jag en dag kommer att bli helvegan och det kan nog hända att hon får rätt. Jag är inte där än även om vi hemma äter till 90 % helvegetariskt. Jag älskar att laga mat och tycker faktiskt att matlagningen har blivit mycket roligare sen jag slutade äta kött. Och såna här matkvällar blir man ännu mer inspirerad att testa nya och spännande recept och tekniker. Testa sina gränser för fantasin i köket. Eller vad sägs om en mjölkfri alfredosås där grädden ersätts av puréead blomkål? Måste testas i helgen.

Det är för övrigt lite krångligare att blogga härifrån. När de märkte att jag tog foton kom en representant från Whole Foods hastigt viftande med ett avtal jag måste skriva under. Att jag bara får använda fotona för min blogg. Helt förståeligt men det var lite lustigt. "Solely for the purposes of Mjuklandningar." Aldrig förr har väl min blogg kännats så officiell. 


"Are you Sofi from Facebook?!" Lite kul att Leslie kände igen mig. (Jag frågade henne om tiden på FB.)

Koriander i mängder. Jag blir bara mer och mer hooked på koriander.

Det hann inte formas några kex innan kakdegen redan var uppäten...
Jag tyckte också om att Leslie betonade att man ska äta sånt som man själv tycker om. Skit i att äta surkål även om det är det hälsosammaste som finns om man får spyreflexer bara av lukten. 6 kommentarer:

 1. Det är när jag läser sånt här som jag tänker att kanske jag ska börja laga mat. Men sen kommer jag fram till att det ändå kommer att skita sig med de enklaste av recept. Jag menar, jag klarar ju av att bränna makaroner i botten. Jag är mycket bättre på att äta och efter det där rinner snålvattnet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men då ska du få recpetet på kexen åtminstone. För man behöver inte sätta dem i ugnen. Man kan äta upp dem sådär bara. Ingen risk för att de bränns vid! (Men du har ju en karl som lagar mat hemma har jag förstått. Då är det ju bara att njuta av ätandet för din del. Härligt!)

   Radera
 2. Kan jag snälla få chokladkaksreceptet? ah, innehöll det gluten?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tänkte göra dem i helgen och göra ett blogginlägg av det. För de var så ururenkla. Om det inte blir av skickar jag receptet åt dig skilt. Glutenfria, men med kokossocker. Jag vet inte hur strikt du är med sockerfritt. (Och i just detta recept kan man inte substituera det med honung el. dyl, sockret behövs för konsistensen.)

   Radera
 3. kommentar två: korriander: åååååååååh how I miss it!!! Bara två månader till nu så får jag frossa i den smaken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, alltså koriander. Snart får ni njuta av ljuuuvliga chilenska smaker! Omnomnom! (Ps. Jag har ett par gånger lagat svampceviche. Med portobello i stället för fisk. Blir också helt galet gott!)

   Radera