onsdag 11 september 2013

Trevliga mänskor

Magnus talar om vänliga mänskor i sin webbcast.. Och det stämmer, mänskor ÄR verkligen trevliga här. Så där i allmänhet. Jag tycker det är kul med leende mänskor omkring mig och gillar att snacka dittandattan med random mänskor. I Finland påstår vi att det är fejk. Jag kallar det bara allmän artighet. 

Som exempel kan nämnas när jag en dag väntade på bussen och en kille satt bredvid mig på samma hållplats. En buss med reklam för The Lone Ranger med Johnny Depp passerade förbi. Killen sade att han först blev så besviken att Johnny gjorde en film som utnyttjar gamla fördomar om ursprungsbefolkningen. Men så hade han läst att Johnny skänkt bort sin lön för filmen åt ett reservat för Native Americans så det kändes lite bättre tyckte han. Vi förbättrade inte världen men vi hade en rolig liten pratstund. Nog är det ju trevligare än att sitta stumt stirrande framåt bredvid varandra i tio minuter. 

Och igår i Trader Joe's (vår lokala K-market, typ) började en kille tala med mig om hiking. (Jag var i träningskläder och han frågade om jag just varit på hajk i det vackra vädret. Det hade jag.) Han tipsade mig om ett par vandringsstigar i Malibus kanjoner som inte annars är helt lätta att hitta. Sen jämförde vi ännu våra tider för att "bestiga" 'the Culver city stairs'.

Dylika exempel finns det hur många som helst. Jag har garanterat utbytt fler meningar med främlingar här på ett par månader än jag gjort under hela mitt liv i Finland. Vissa kanske skulle hata det, I like it. 

4 kommentarer:

 1. Håller med i hundra! Det blir en så mycket trevligare atmosfär om folk småpratar och ler mot en. Att man sedan inte köper julklappar åt varandra och lär känna varandras föräldrar är irrelevant.

  Hänger gärna med både till Malibu och Culvertrapporna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, kul! Vi hade faktiskt lite tänkt köra upp på söndag, kanske åka via Lake Shrine och gå omkring och sen vandra i Solstice Canyon och ha picnic däruppe. Har ni lust att hänga med? Vi behöver inte alls vandra långt med tanke på Vidar. Och Culvertrapporna absolut! Men vi måste komma back in shape först efter semestern... Jag dog nästan igår. Och Fred vill bära Vidde på axlarna. Annars hörs vi om fast kaffe i Santa Monica så kan jag framföra Finlandshälsningar. (Ps. jag hade hoppats få min telefon igår, men får den först om två veckor. Så vi mejlas.)

   Radera
 2. Planeringskaffe i Santa Monica! Eller dopp i poolen om det är en het dag. Vi mejlas.

  SvaraRadera