måndag 16 september 2013

Höstnostalgi

En korg med äppel. Röda äppel men av den lite skärare röda färgen som finska äppel har, inte de djupröda franska äpplena. Korgen står på en stig av gula löv. Maria lade upp ett foto på Facebook. Och jag kan känna lukten av höst när jag tittar på det. Och en liten längtan griper tag i mitt bröst. Längtan av att vira en varm halsduk runt nacken. Höra höstvindens prassel i träna. Prasslet av löv under mina skor när jag går igenom Gamla Kyrkans park. Att känna den friska höstluften i näsborrarna, andas in den djupt tills näsan börjar rinna. Dricka varm choklad ute på Café Regatta, värma fingrarna på koppen och låtsas att blåsten inte alls pinar i öronen. Ack ack, suckar mitt nostalgiska hjärta. 

11 kommentarer:

 1. Det första jag gjorde var att sticka näsan i korgen och dra ett djuupt andetag :-) Och nu dricker jag varm kakao med rom.

  Men: när jag läser din blogg blir jag SoCal-nostalgisk. Take-away chinese framför TV:n på golvet i svärmors "study". Ice tea vid poolen med en glansig tidning. Iskaffe med vispgrädde på numera hädangångna Borders. Avocadon på Fullertons Farmer's Market...
  Suck.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Avocadon hör nog till det bästa som Kalifornien har att erbjuda! Jag äter varje dag. Mumsmums.

   Radera
 2. jag känner ingen som helst höstnostalgi. tycker bara att det är skönt att undkomma. Min kropp trivs bäst i ständiga temperaturer mellan 25-35. helt ointresserad av årstider.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag bryr mig inte om vintern. (Fast jag vill gärna skida, men helst utan att behöva stå ut med hela vintern. Svår kombo...) Men jag älskar hösten! Det är en så romantisk årstid!

   Radera
 3. Fast det blir ju nog höstigare här också. En del träd tappar sina löv, bladen gulnar liiite. Men först i december.

  SvaraRadera
 4. Vi kan byta Softy. Jag skickar över de där äpplena och regn som gör det asigt vått i ansiktet. Det är jättemysigt att dricka kakao sen. Det är nu ditt. Så, hit med 25-35 grader och yoga på stranden. Ja du får skicka över stranden också och yogainstruktören. Vill gärna ha en sån som jag får ligga och andas med i en timme. Lät väldigt lockande. Tack tack! Alla nöjda. Speciellt jag.

  SvaraRadera
 5. Den där längtan hade jag förra hösten också. Tills november infann sig och jag var glad att jag befann mig i 30 grader och konstant solsken... :-)

  SvaraRadera
 6. Visst är det härligt nu och kanske en månad framåt, men sen kommmer fem månader av snö och is och nedkylt regnar och ingen sol. Annars tycker jag det är fint med årstider, men vintern är alldeles för lång på de här breddgraderna.

  SvaraRadera
 7. Haha! Tack för perspektivet! Tack, jag tror att jag ändå hemskt gärna behåller både temperaturen och yogainstruktören. Och beachen. Dedär fem månaderna som Fager Dam talar om skippar jag så gärna. (Men ändå, hösten hösten. Den är så fiiiiin!)

  SvaraRadera
 8. det kan vara att Los Angeles är för svalt för mig och vi måste bosätta oss ännu närmare ekvatorn. Vintern får visa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Jag rekommenderar Colombia i så fall! ;) (Helt bara av själviska skäl, naturligtvis.)

   Radera