tisdag 10 september 2013

Läsaren

Idag påbörjar jag mitt första uppdrag som Läsare. Texter har jag ju läst och kommenterat hur många som helst. Men detta är första gången som någon anförtrott mig hela sitt manus.  En riktigt tjock baddare till manus är det dessutom. Ett epos som sträcker sig över flera årtionden. Det ska bli jättespännande och jag åtar mig detta uppdrag med stor vördnad och stolthet. Jag vet hur fruktansvärt ömtåligt det är. 
Första läsningen tänker jag göra utan penna. Bara försjunka in i världen utan en tanke på kommentarer. Sedan börjar jag om. Har jag tänkt mig. Men ni får gärna komma med tips hur ni brukar göra, ni som agerat läsare flera gånger. (Mia, I'm looking at you!


2 kommentarer:

 1. Här är jag.
  Och det där är väl en bra grej, att göra just så där. Läsa och njuta först. När du gjort det, skriv ner dina första reaktioner så att du minns vilka det är. Sen när du harvar igenom ett varv till får du lättare syn på utvecklingsmöjligheter, invecklingsmöjligheter och allt det där som i övrigt ska finnas. Berättelse, berättare, miljö, karaktärer, dramatiska bågar etc.

  Och nummer ett i hur du än läser och gör, hitta det som funkar! Du vet, bränner, blänker... och varför det gör det.
  (Det här var kortkursen.)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Suveränt! Tack! Så ska jag göra.

   Radera