onsdag 11 september 2013

Att resa utan att resa

Jag får inte jobba förrän jag har mitt Green Card i handen. Jag kan inte ens söka jobb. För att dryga ut kassan hyr vi ut ett av våra sovrum via AirBnB. Vi har ett extra badrum så det är lätt och bekvämt även för gästerna. Inte blir man nu rik, men lite extra fyrk skadar aldrig. AirBnb betalningarna görs till vår Paypal och via den betalar vi t.ex. alla konserter vi ska på under hösten. Det är en lyx vi inte skulle ha råd med just nu utan lite extra fickpengar. (Eller, om vi säger som så; vi skulle garanterat gå på samma konserter ändå, men med mycket sämre ekonomiskt samvete.) Men framför allt har vi upptäckt att det är helt sjukt roligt att ha folk här då och då! När man inte har möjlighet att resa så mycket som man skulle vilja så är det här ett utmärkt sätt att träffa mänskor från världens alla hörn och det är ju ändå det som är det roligaste när man reser, att lära känna nya mänskor. Eller bara diskutera en stund eller två med helt främmande personer som lever annorlunda liv än man själv.  

Visst har vi haft gäster vi inte varit på helt samma våglängd med, (vi hade t.ex. ett par från Texas som meddelade att de inte bryr sig om miljön och återvinning när vi visade hur vi sorterar soporna) men i och med att man presenterar sig på Airbnb's hemsidor så är det mest likasinnade mänskor som väljer att komma till just vårt hem. Oftast lämnar vi dem så klart helt i fred, men ibland synkar det omedelbart så bra att vi hänger tillsammans i köket någon kväll, lagar mat ihop, vissa blir intresserade av Freds jobb så då tar han med dem dit någon dag. En australiensisk tjej kom med mig på yogan. (Hon förälskade sig så i Los Angeles att hon nu har påbörjat sin visumprocess för att kunna flytta hit.) Med en del gäster har vi haft kontakt per Facebook även efter att de åkt. Man behöver ju inte bli hjärtevänner med alla men det är så roligt och intressant att denhär vägen kunna träffa spännande mänskor som alla kommer från olika länder och olika bakgrund och gör helt olika saker.  Det känns lite som om jag befann mig på resa hela tiden. 
Men det är också skönt att vi inte är tvungna att ta emot alla. Ibland om vi haft många gäster efter varann så väljer vi att avvisa förfrågningar och ha hemmet bara för oss själva en vecka eller två. Sen är det roligt igen att ta emot nya! Oftast är det ju mänskor som vill vara ute och turista så vi ser dem knappt. Men som sagt, några själsfränder har vi också träffat i vårt eget vardagsrum. Världen är fylld med härliga och roliga typer ändå!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar