måndag 15 juli 2013

Snabbmat

Jag vet precis när jag åt min sista hamburgare på McDonald's. Det var i november 2008. Jag var i Oslo för att hälsa på Fred (som bodde där då). Vi hade varit i instängda i hans lägenhet i över två dygn när vi till sist måste erkänna att vi behövde mat... Vi gick ut och över gatan till närmaste ställe som råkade vara en Mac. And I have never looked back.

Fast food är inte min grej, men man måste ju ta seden dit man kommer. Fatburger är dock den enda snabbmat som jag godkänner i mitt hem. (Trots det rysliga namnet.) Fast food is fast food. Det kommer aldrig att vara hälsosamt. Men jag känner att dethär är det bästa av det dåliga.

Fatburgers grillas på kolgrill enskilt för varje beställning. Deras vegeburgare är superdupergod. Även den grillad på kol. Och de bakar själva sitt eget bröd. Queen Latifah älskar Fatburger så mycket att när det inte fanns en "restaurang" (using the term loosely) nära henne så öppnade hon en egen franchise i sina hoods.  (Jag hörde henne berätta det åt Conan en gång. Alltså på tv.)

Vi körde hem från en demonstration i Hawthorne mot polisvåld (orkar inte skriva uttömmande om detta tunga ämne just nu) och kände båda att burgers was the way to go. Plus varsin Sierra. (Det finns bättre kaliforniska ölar, men av dem som man vet att man kan köpa i närmaste random kiosk så är Sierra Nevada min favorit.)

Raw food och kokosvatten till lunch, snabbmat och öl till middag. Man måste ha balans här i livet. 

Ps. Det finns många superba burger joints här. Men nu snackar vi bara fast food-kategorin. Och då är Fatburger the ONLY way to go.2 kommentarer:

  1. Och nu blev jag sugen på McDonalds, fan. Det är som när man ser på bantningsprogram på tv och blir hungrigare och hungrigare för varje minut som går.

    SvaraRadera