måndag 13 juni 2011

Kryde, dag 2

Shop 'til you drop med Smart Cityshoppers. Man kan t.o.m. bara ringa samma dag man kommer till Stockholm och kolla om de är lediga. De har även en "bloppis". Säljer vintage och begagnade-kläder på nätet. Denhär var min favorit!



Jag har en Odd Molly-blus som jag älskar men trots det är jag personligen tyvärr lite trött på deras kläder... Men inredningen var nice!


Jag hade hellre velat gå hit, som Eva tipsade om, i hörnet av Kommendörsgatan och Sturegatan ungefär. Men tyvärr var det stängt...
EDIT. Eva ville först minnas att stället hette "Gammalt & trångt" eller något liknande. Nästan rätt.


Fick nöja mig med att stå och dregla vid fönstret.


Jag älskar pioner!


Stalker-feelis...


Ebba visade sig vara världens sweetheart! Jag älskar hennes namn. Min farmor heter Ebba.


Jag gillade Ebba, hennes vänliga och omedelbara sätt, hennes avslappnade stil, hennes lägenhet, konsten i hennes lägenhet, hennes adress, hennes bok... Ja, hela hon var så gullig och charmig. Jag blev nog lite kär faktiskt. 


Where the blog-magic happens.


Ebba hade många böcker om stil. Jag gillade denhär.


Sen blev det lunch på Hotell Nobis vid Norrmalmstorg. 


Jag gillade Monopol-detaljen!


I design-trion bakom inredningen finns även en finländare, Eero Koivisto. (Men det är mig veterligen inte han på bilden.)



Varje rum har en egen skyddsängel. Denhär var en drake.


Man måste älska ett hotell som i stället för Snickers kör med Renée Voltaires godis på rummen!


Coolt att få se urtavlan inifrån!


Och utifrån. 
Jag har bott på Hotell Hellsten på Luntmakargatan när jag varit i Stockholm. Jag älskar det! Men måste nog testa Nobis nåt tag. Och Acne store finns i samma byggnad. Praktiskt.


Amelias moderedaktör Hannah kom och berättade om sitt jobb. Den tjejen har drive! Wow! Och coolt att hon cyklar en Jopo i Stockholm och ska plåta höstens modeissue på Åland! Hennes hetaste tips för hösten var sammet.


Jag smet iväg till Söder när vi hade lite fritid före båten skulle avgå. Om jag haft tid hade jag nog provat en hel hög med hattar här.


Karl Ove Knausgård och Marilyn French kallade på mig här.




I heart Götgatan.


Man kan inte besöka Stockholm utan att ta en fika. (Fast kallas det fika även om man inte tar något kaffebröd? Jag har aldrig riktigt fattat detdär...)


Muggen = Stockholms svar på Restroom?


Jag hade helt tydligt omedvetet kordinerat min shopping efter min scarf. Jag besökte Cos för första gången. Jag skulle ha kunnat pröva allt i hela butiken typ. Suck. Fast två tjejer på Cos blev mer imponerade av tygkassen jag fått på Nobis. "Får vi känna på den?!" Där ser man. Man skall inte förakta gratisgoodies. Plötsligt är man en trendsetter.


Champagne uppe på däck är aldrig fel.


Vi testade Kim Herolds tips för att få sexiga plutläppar på bild.


Det lyckades sådär.


Såhär roligt är det att bloggkryssa!



Let's raise the roof!

Tusen TACK Peppe, Papper, TallinkSilja och VisitSweden och alla ni kuliga bloggare som var med för en alldeles strålande och fantastiskt rolig bloggkryssning! Visst gör vi väl om det?!



























4 kommentarer:

  1. "Gammalt och spänt" var väl också ett förslag på namnet :) kul bilder!

    SvaraRadera
  2. Tack!
    Det var det visst, ja. När jag startar en vintage-butik ska den heta "Litet, gammalt och spännt".

    SvaraRadera