tisdag 14 juni 2011

Bröllopsbloggen

Igår testades frisyrer. Jag blir så frustrerad. Jag har till denna dag ännu aldrig någonsin varit nöjd med en frisyr jag fått i Finland. Jag kan inte tåla när de alltid envisas med att först sätta upp håret på dedär förgrymmade spolarna. Varje gång försöker jag säga att snälla, mitt hår behöver dem inte. Jag har mer än tillräckligt volym i det som det är och mitt hår är strävt som en hästman. Frisyren hålls, jag lovar. Men nej. Alla himlar sig och säger att det är stört omöjligt att lägga frisyr utan att rulla håret först. Men vad jag inte fattar är varför de i så fall aldrig någonsin en endaste en gång gjort det utomlands åt mig och varför jag i alla fall fått de snyggaste frisyrerna i Argentina och USA och de har hållit hela natten?


Jag får dåligt samvete att byta min frisör som jag annars gillar. Men förlåt, jag skulle faktiskt vilja vara nöjd med mitt hår på min bröllopsdag.


Jag bad om en grekiskt inspirerad frisyr som är relaxed och inte ser ut som en frisyr-frisyr om ni förstår vad jag menar. Min frisör gjorde det inte. Såhär tolkade han mitt önskemål. Alla ojade sig och vojade sig i salongen och tyckte håret blev fantastiskt fint.


Min teori är att folk låter frisera sig så sällan i Finland att frissorna inte får en chans att öva sig i att laga fräscha frisyrer. Sorry, men jag vill inte agera försökskanin. Suck. Jag tror jag sätter upp håret i en ponysvans.


Ps. Okej, förlåt. Denhär killen friserar faktiskt t.ex. Marimekkos modeller så han torde veta vad han gör. Men det är bara inte vad jag vill ha. Och Gud, vad svårt det är att säga rakt åt någon som själv är otroligt nöjd med sitt arbete!


EDIT: Känner mig dålig och gnällig. Förlåt. Kanske det blir helt okej sen på dagen med mejk och hela köret.


EDIT2: Ajo. Har lovat mina kompisar att sluta säga förlåt. Förlåt.

5 kommentarer:

 1. Den ser fin ut men men jag förstår hurdan frisyr du ville ha och då är nog denna lite platt och tråkig. Sök foton och ta med till frissan. Jag gifte mig utanför Vasa och hade en surpuppa till frisör men efter många om och men så förstod vi varann och resultatet blev lyckat!

  SvaraRadera
 2. Tack. Jo, antagligen borde man bara stå på sig och förklara bättre hur man vill hade. Jag skall göra ett nytt försök! :)

  SvaraRadera
 3. Jag förstår dig fullständigt och tycker inte alls att du är gnällig, min mormor hade coolare hår än alla frisyrer jag någonsin fått fixat hos frissan.

  Hoppas du ändå blir nöjd med ditt hår på din bröllopsdag :)

  SvaraRadera
 4. Problemet är att de i detta land inte fattar hur man fixar tjockt och strävt hår till något vettigt. Till tröst kan jag väl säga att de flesta finländska kvinnor har problem att hitta en vettig frissör i utlandet...inte jag, har samma problem som du. Min räddning fanns på Åland - men dit hinner du ju inte av och an på bröllopsdagen heller. Afro-frissa? (h, patiperra, som har problem med inloggningen...)

  SvaraRadera
 5. Tack, Pinglan! Skönt att höra att jag inte är ensam om problemet!

  Patiperra: Haha! Boyfriend tyckte också att jag skulle gå till nån av frissorna på Tavastgatan. Men vet du, jag kom på att jag ljög lite igår. Faktiskt när jag var brudfrämma till min kompis i Åbo var jag jättenöjd med mitt hår! OCH de rulla det inte först! Men det blir lite långt att åka dit också...

  SvaraRadera