söndag 13 oktober 2013

Söndagsrutiner

Mina söndagsrutiner börjar vara ganska orubbliga här. Fred sover länge på söndagar, hans enda sovmorgon. Jag njuter av att läsa tidningen och dricka kaffe. Fortfarande reagerar jag på hur stor del av LA Times söndagstidning handlar om filmindustrin, men det är ju ganska naturligt och jag börjar bli van. Men det ska nog bli en New York Times prenumeration också. I needs it! (Och ja, jag är så gammaldags att jag vill ha min dagstidning i pappersformat. Och SPECIELLT under helgen.) 
Sen ringer mamma och pappa efter att Tanssii tähtien kanssa har tagit slut. Idag diskuterade vi mest 5:2 dieten och Downton Abbey som börjat här men inte ännu i Finland. Mina föräldrar väntar ivrigt på fortsättning. (Jag bodde hos mina föräldrar i fjol vintras och såg tillsammans med dem avsnittet då Sybill dog. Pappa grät. Alltså min pappa grät. The power of a good drama. Snyftande försökte han trösta sig själv; "Man måste försöka hålla i minnet att det bara är tv." Ja, pappa.)

Sen promenerar jag eller cyklar till torget och inhandlar veckans dos av frukt och grönsaker. Ibland kommer Fred med men jag föredrar nästan att gå själv. Då kan jag stå och sniffa på mangon eller välja avocadosort hur länge jag vill utan att nån står och trampar otåligt på sidan. 

Söndagen avslutas med meditation på beachen. Det har blivit min favoritgrej i L.A.; yoga på beachen på lördagmorgon och meditation på söndagkväll vid solnedgången. Dessutom är det gratis. Sunday Fun Day. Peace & LOVE.

2 kommentarer:

  1. Skulle gärna köra lite meditation på beachen, jag med. Skulle behöva meditera. Tror jag. Ja, alltså, det låter som goa rutiner.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag rekommenderar det varmt. Målet med yoga är ju att man ska kunna sitta bekvämt i timmar och meditera. Alltså tänk. Man tränar för att man ska klara av att sitta still. Det passar mig! :)

      Radera