fredag 16 mars 2012

Fredagsbikten

En av de elakaste sakerna jag någonsin gjort (åtminstone medvetet) tror jag var när jag som 6-åring gömde en kompis ET-mjukisdjur i skogen för att jag tyckte han var så söt när han grät. 


Jag vet inte alls varför jag plötligt kom att tänka på det men jag har fortfarande dåligt samvete. Som tur träffade jag honom på ett bröllop för några år sedan och kunde be om ursäkt. Han mindes händelsen men blev ganska förvånad över att höra orsaken. Jag tror att han ändå förlät mig för jag var djupt ångerfull. 


En annan sak som fortfarande tynger mitt samvete var när jag en fredag då det bara var mamma och jag hemma envisades om att få titta på Dallas hos min kompis i stället för hemma. Jag tjatade och tjatade tills hon gav upp. När jag kom hem insåg jag att hon planerat en mysig tumiskväll för oss med godis, chips och läsk. (Det vankades inte ofta i mitt hem.) Det godiset smakade inte alls sen för mig. Min mamma har troligen kommit över detta men jag får fortfarande lite ont i hjärtat när jag tänker på det. 


Antagligen har jag gjort hundra gånger värre saker men dehär händelserna har jag av någon anledning lite svårt att försonas med.

4 kommentarer:

 1. Så här är det bara ibland. Man minns själv elaka saker man gjort eller sagt, men de som utsatts för kommentarerna minns inget eller väldigt lite av det "hemska".
  Samvetet funkar alltså som det ska - det drabbar oss som GJORT det som sårat nån.
  Kram på dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är ju så det är. Man får väl vara tacksam att samvetet funkar i alla fall! Tack för den tröstande kramen! Kram på dig också! :)

   Radera
 2. Tack för att du är ,odig om biktar dig. Du samlar glödande kol på mitt huvud. Fredagsbikt är en god idé - men jag är inte riktigt där än.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, bara man sku få dendär syndernas förlåtelsen på ännu...

   Radera