onsdag 7 mars 2012

Dagens bästa

Att jag idag tänker städa undan sollampan när jag kommer hem. Ack du morgonljus! Äntligen är du här och dämpar min ångest och räddar min tillvaro igen! Ännu bättre är att jag nästa vinter antagligen inte ens behöver sollampan för då befinner jag mig hoppeligen i sunny Californ-I-A! 

6 kommentarer:

 1. Jealous. A bit. Kan du inte skriva mer om det kommande äventyret? Vad skall du göra där, hur ska ni bo?

  SvaraRadera
 2. Ja du. Vad jag ska göra vet jag ju inte än eftersom det är omöjligt att ens söka jobb utan visum. Dessutom går det inte heller när jag inte ännu vet tidtabellen för hur länge det tar förrän jag får mitt visum. Så börjar väl söka jobb först när jag är där och satsar på skrivandet så länge. (Eventuellt fortsätter jag en del av mitt nuvarande jobb på distans till en början.)
  Jag tror också att jag först flyttar in hos Fred och så söker vi en lägenhet medan jag är där. Vi har också försökt titta nu men insåg att det inte går medan visumprocessen är igång när tidtabellen är så oviss. Jag skulle gärna bo kvar i samma lägenhet för storgillar läget och själva kämppän är stor och ljus. (Inredningen kunde man ju lite ändra på i och för sig.) Men utan kämppisar skulle vi inte ha råd att bo där och med dem vill man kanske inte bo längre som gifta även om jag trivs bra med dem alla. (Min man bor nu tillsammans med tre andra killar, men alla har eget rum och wc och dusch. Det är som sagt ganska stort.) Områden i L.A. där jag gärna skulle bo är Venice (nånstans nära Abbott Kinney, åch!, Culver city, West Hollywood och Silver Lake. Men Fred "måste" bo nära havet så då blir det främst Venice eller Culver city för oss. Gillar också de områdena för där finns cykelvägar och man cyklar snabbt både till beachen och till Santa Monica som jag gillar att besöka men jag sku inte kanske vilja bo där. (Men de har den bästa Farmers Marketen...) Älskar restaurangerna i downtown Culver City! Arkitekturen i L.A. är ju överlag synnerligen tråkig och när vi båda vägrar att bo i en "gated community" och dessutom har höga krav på exakt var vi ska bo (minst 85 % walking score, termer man lär sig på bostadsmarknaden i L.A...) så blir det nog något av en utmaning att hitta den perfekta lägenheten. Vid närmare eftertanke bor vi kanske bara kvar med våra kämppisar en tid! :) Som tur har vi inte så bråttom. Dessutom är det Fred som har killarna som underhyresgäster så det är billigt och bra för oss! ;)
  Drömmen är att vi nån dag när vi gjort vår miljon, min man inom en välgörenhetsorganisation och jag genom att skriva böcker (på svenska!), ska kunna bo i ett hus vid the Venice Canals. (Som du märker är the emphasis on the word dream...)
  Åååh, nu fick jag "hemlängtan"! Som tur ska jag köpa biljetter ikväll! Enough is enough bestämde jag och åker dit över påsken. Då har jag inte sett min make på tre månader...
  Men ja, du märker att det verkligen blir ett äventyr eftersom jag ingenting vet om mitt kommande liv där förutom vem jag ska dela det med. Och livet är bra konstigt. L.A. är en stad jag aldrig hade något som helst intresse för att besöka. Sen åkte jag dit för 2,5 månader och blev kär. (I staden. Min man hade jag redan träffat.) Man måste liksom uppskatta staden för vad den är. Och ha tid. Det är inte en stad man ska åka till för ett förlängt veckoslut och tro att man har sett någonting. Motsägelsernas och drömmarnas stad.

  SvaraRadera
 3. Ps. Du kan inte fråga mig något om L.A. och förvänta dig ett kort svar. (Eller det gäller nog det mesta egentligen...)

  SvaraRadera
 4. Jätteintressant, tack! Jag har inte sett så mycket av själva LA - bara en daytrip in till de klassiska ställena, som t.ex. Hollywood Boulevard och Santa Monica, och som du säger så betyder det ju inte att man sett någonting alls. Vi har mest bara hängt i OC (och inte vid stranden utan inåt landet) vid svärföräldrarnas pool och Borders och The Cheesecake Factory och sånt... Och nu lär det som sagt inte bli fler resor dit utan norrut framöver. Vilket inte är helt fel. Beskrivningen av LA som motsägelsernas stad är mycket bra! Första gången jag kom dit var det svårt att förstå det där att det bara är STAD över allt, som övergår i nästa stad och så nästa... Här är man ju van med lite SKOG mellan städerna och så där.

  SvaraRadera
 5. Det låter alldeles underbart spännande!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det blir det nog! Och allt ordnar väl sig sen med jobb och sånt! :)

   Radera