tisdag 16 augusti 2011

1Q84

Jag älskar, älskar, ÄLSKAR Haruki Murakami! Vår kärlekshistoria har pågått i några år nu och växer sig bara starkare och starkare. Och nu efter två misslyckade läsupplevelser älskar jag honom ännu lite mera. Haruki gör mig aldrig besviken! Lapidus nyaste var ju totalt bajs och One day var i mitt tycke helt överhypead. Har läst samma storyn i lite olika versioner otaliga gånger förr. Men Murakami, åch, han gör mig alldeles salig och hänförd! HUR ska jag orka vänta på den tredje boken av 1Q84?!


- Posted using BlogPress from my iPhone

6 kommentarer:

 1. Hjälp mig lite. Jag hade en övernaturligt mäktig upplevelse i vintras med Kafka on the shore som ljudbok. Jag började genast leta efter andra Murakami-ljudböcker, men hittade inte (kommer inte ihåg varför). Sen blev det bara och hänga. Om jag nu skulle göra slag i saken, strunta i ljudböckerna och köpa en pappersbok, vilken ska jag då ta? Och på vilket språk?

  SvaraRadera
 2. Åååh Malin! Du gör mig så lycklig! Kafka på stranden var också en av mina mäktigaste läsupplevelser någonsin! Jag har bara VÄNTAT på att någon annan ska upptäcka honom! :)
  Jag rekommenderar starkt 1Q84. Men har också tyckt bra om hans novellsamlingar After Dark och The Elephant Vanishes. Och så klart Norwegian Wood. De sistnämnda läste jag på engelska men jag tycker att hans språk är såpass mångfacetterat att jag nog kanske själv ändå hellre läser honom på svenska. Själv kunde jag inte upptäcka några fel med de svenska översättningarna av Kafka på stranden eller 1Q84. Fast 1Q84 lär inte ska finnas som pocket ännu. Fågeln som vrider upp världen uppfyllde inte helt mina förväntningar efter att ha läst Kafka på stranden men är nog också absolut läsvärd. Jag brukar inte tycka om noveller, men Murakami har ett berättargrepp som lyckas fånga mitt intresse t.o.m. i en kort novell.

  SvaraRadera
 3. Okej, då kör vi med 1Q84 då! På svenska. De två snubbarna som läste Kafka on the shore var så bra att ingen annan ändå kommer att kunna leva upp till deras standard. Och när jag själv läser engelska låter det inte heller lika vackert inuti mitt huvud. Åker till Sverige i morgon, kanske jag hittar lite svenska översättningar där? Hurra, tack för att du påminde om Murakami!

  SvaraRadera
 4. Yes! Köp de två första delarna när du en gång är där. Det kommer bara att störa dig annars när du läst slut den första... Köp också Fågeln som vrider upp världen samtidigt om du får den billigt som pocket! :)

  SvaraRadera
 5. Du fick mig för övrigt att vilja ge ljudböckerna en ny chans! Har försökt ett par gånger men blev så stressad på uppläsaren. Men efteråt har jag läst böckerna och de var också dåliga... Kanske jag borde försöka med en BRA bok nästa gång.

  SvaraRadera
 6. En bra ljudbok gör bilresorna, länkandet eller promenerandet till små lyxstunder!

  SvaraRadera