torsdag 6 februari 2014

Två snabba boktips

Jag gick in på Niotillfem-Sandras sköna blogg och läste detta inlägg om Ru av Kim Thúy. Det gjorde mig himla glad att hon tog upp boken för jag läste den "av misstag" här i LA för ett par år sedan och älskade den. Men boken har inte fått den uppmärksamhet den förtjänar tycker jag. Så ni behöver inte lyssna på mig men jag vet att ni litar på Sandra. Läs!

En annan bok som jag också tyckte väldigt mycket om, både på grund av handlingen men speciellt på grund av det annorlunda berättargreppet är Vi kom över havet av Julie Otsuka. (Buddha in the attic på originalspråket.) Hela boken är skriven i vi-format. En fantastiskt välskriven och mycket berörande roman. Jag kom att tänka på den också nu för att förutom att de båda handlar om invandrare (men i olika tider och olika länder) så innehåller Vi kom över havet liksom Ru ett väldigt lyriskt men enkelt språk som samtidigt är helt genomträngande. Går in i hjärterötterna, det gör de båda två. Som sagt. Läs.

2 kommentarer:

  1. Författaren besökte Babel tillsammans med Adichie och Selasi och någon till i typ oktober, så då fick författaren lite uppmärksamhet fast de snackade förstås om en annan bok. Jag har Ru på "ska läsa" - listan.

    SvaraRadera
  2. Hade missat denna kommentar. Ursäkta. Men TACK för tipset! Jag har totalt missat det avsnittet av Babel. Måste se om det ännu finns på nätet.

    SvaraRadera