tisdag 25 februari 2014

En bild

Los Angeles är en fantastisk stad men det är också motsättningarnas och kontrasternas stad. Det är så mycket L.A. över denhär bilden som jag tog av misstag och på Instagram kallade accidental composition. Det är en hemlös som går förbi en rik fakultet för blivande jurister och råkar fastna på bild. Det är ett universitet som förr var ett lyxvaruhus där Angela Lansbury hade sitt första jobb som parfymförsäljare. Det är en del av bortglömda historier i enorm stad som helst bara blickar framåt och inte har tid för historia. 

Det är så mycket vad jag håller på med just nu över denhär bilden. Försöker hjälpa min man att hjälpa vilsna ungdomar. För att de inte ska hamna på utsidan. Och samtidigt rädda ett annat hus av samma arkitekt som ritat byggnaden på bilden. Litet av misstag landade jag också här. Om man nu vill tro på slumpen. Min egen accidental composition av omständigheter. Vackra och vidriga. Att tvingas se det man helst blundar för. Ibland sker det av misstag. Ibland behövs det inte stora förändringar för att ändå se ljuset. Ett sockervaddsmoln på himlen räcker. 


2 kommentarer:

  1. Hajade till av bilden redan på Instagram, den är verkligen riktigt bra. Och mannen har en sådan värdighet, det känns inte alls som utnyttjande eller exotiserande av hans utsatta situation. Tävlingsmaterial!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Katja! Jag är glad att du ser vad jag ser.

      Radera