måndag 23 april 2012

Idag diskuterar vi feminism

Än en gång. 


Läs här


och här


http://charlottehitochdit.wordpress.com/2012/04/23/feminism-som-ideologipolis/

Ifjol körde jag med en stor knallrosa kalender och pinkfärgat anteckningsblock som jag alltid smällde fram på mötesbordet. Just för att jag var så hjärtligt trött på att dessa färger som traditionellt ansetts vara mer kvinnliga (eller snarare flickiga) samtidigt varit ett tecken på att man inte riktigt kan tas på allvar. 


I år är både min jobbkalender och anteckningsblock orange. Inte lika "farliga" färger. Men jag måste erkänna att det krävdes lite mod av mig att använda dem i min superkonservativa yrkessfär där man normalt bara ska använda sobra och neutrala toner (i alla hänseenden) för att uppfattas som professionell. 
Jag köpte dem mest för att jag blir uppiggad av den glada färgen. Men lite normbrytning på samma gång är aldrig fel!1 kommentar:

  1. Goddag!
    Just nu har jag tävling på bloggen, där du kan vinna ett presentkort till Pinkoholic! Allt du behöver göra är att kommentera inlägget, så är du med och tävlingar :) Kanske en perfekt present till dig själv eller var tidig med en present till mors dag?

    / Ida - iduz.se

    SvaraRadera