tisdag 17 april 2012

Detta hände också

Tömde resten av fotona från min telefon och på basis av dem verkar vi mest ha ätit i L.A.... Ups. 


Vi besökte the original Farmers Market. (L.A.:s motsvarighet till Saluhallen.) Det visade sig vara ett ypperligt ställe att bonga kändisar. Men det är ocoolt att tala om såna saker så jag låter bli... Nästan. För jag måste nämna att Alicia Silverstone kom in och handlade en raw födiskaka på Leaf, världens bästa raw café som ligger i kvarteret bakom vårt hus.  Det var helt tydligt inte hennes första gång där, hon var så tjomis med ägaren. (Jag har hennes vegankokbok och ångrade lite efteråt att jag inte vågade öppna mun... Inte för att jag vet vad jag skulle ha pipit fram. 'Öööh, tack för kokboken!' Tur att jag höll tyst!) 

Jag älskar själv Leaf men Fred vägrar gå dit mera, vilket är jättestörande när det dessutom är precis bredvid oss, efter att servitören varit oförskämd mot mig för att jag lämnade för lite dricks tyckte hon.* Hata drickskulturen! Men det är så gott där så jag förbiser det skedda och går dit i smyg när min man är på jobb. Schhh! (Han blev helt chockad över min icke existerande principfasthet när han hörde det första gången.)


*Vilket jag enligt konstens alla regler nog inte gjort. Jag är rätt bra på att lämna dricks. Plus att min man blir skitförbannad om man snålar där. OM man fått bra service. Those are the magic words, bra service.

(Med närmare eftertanke kanske Fred bara fejkar vara så upprörd så jag inte ska tvinga i honom mera rawsagna... Hmmm... Fast jag tror inte det för han älskar raw sushi i Santa Monica och raw burritos som vi brukar äta till brekkare på Farmers Market.)


På tal om Alicia Silverstone så heter hennes nye unge Bear Blu. Alltså vad är det med amerikanska kändisar och babynamn?!Jag går helt nuts på såna här ställen!


Fred tog mig på en fab date på fredagkväll. Vi åt sushi uppe på 21:sta våningen i downtown L.A. Och jag förundrade mig igen över fantasilösheten vad gäller vegesushi hemma i Finland...


(Precis nedanför oss låg the Standards terrass. Där först hade man kunnat kändisbonga om man haft kikare.)


Detta var inte rå sushi för det var med ris. Men jag har också ätit helt fantastisk raw sushi i L.A. Ingenstans är det så lätt att äta superhälsosamt! (Vilket vi nog inte alls alltid gör... Men så där i princip!)


Jag älskar att gå på sushirestaurang med min man för han låter alltid mig välja precis allt vad vi ska äta!


Veggie tempura. I tapiocamjöl. Sååå gott!


Glad man när han får mat! Gigolovarning med öppen skjortkrage...


Efteråt gick vi på teater och såg 'I väntan på Godot'. Den gick mycket passligt just nu i L.A. eftersom jag fick just den pjäsen att läsa i min manuskurs.

Veckan innan satt James Cromwell framför oss i publiken till en annan pjäs. Nu stod han på scen! Vi hade inte alls märkt att han var med i Godot. Ett lite kul sammanträffande! (Jaja, så kom där lite namedropping igen. Men namedropping är bara störande när man personligen känner den namedroppade. Tänker jag. Och jag kan inte låta bli att bli lite starstruck... Så nördig är jag nu bara.)


Utanför Walt Disney Concert Hall. 

När vi kom ut från teatern var en massa gator avstängda för de höll på och filmade ett avsnitt till nån polisserie så vi fick gå en grym omväg tillbaka till bilen. Men vad gör det en varm och fin kväll när man får gå förbi såhär fina byggnader i stället!Nästa dag blev jag igen överraskad! Denna gång var det bästis som bjöd på överraskningen i form av brunch på ett härligt franskt café i Culver city! Hon hade mailat Freddy i smyg. 
Härliga bästis! 

(Ni kan säkert gissa vad vi åt på basis av namnet.)


Det var en namibrunch som började med franskpressat kaffe och färskpressad blodapelsinjuice. 

La Petite Crêperie är ett litet men supermysigt ställe! Möblerna är byggda av återanvänt trä och stolarna är också överdragna med gamla gardintyg. På väggen hänger en Modigliani som ser helt äkta ut men när jag frågade ägaren som är fransman så log han bara mystiskt så jag vet inte säkert.

Jag hoppas jag någon gång har chansen att återgälda fransktalande bästis med brunch på samma ställe!


Älska en stad där man kan beställa hem stenugnsbakad veganpizza en kväll kl. 10! Såååååå gott!!! (Och som dessutom kostar mindre än Kotipizza.)


Börjar ni bli trötta ren på mitt matporriga skrytinlägg? Bra, för nu kommer de sista bilderna från telefonen. "Avskedsdrinks" för denna resa på Akasha i Culver city. Jag tog en pomegranate martini. Den var okej men nowhere near den man får på A21 (i Helsingfors).

Sen råkade sig faktiskt så att när jag i mitt jetlagtöcken knäppte på tv:n förra veckan mitt i natten så kom The Hills på MTV. Var tror ni de satt på drinks? Jo, på Akasha! Alltså på riktigt! What are the odds? L.A. har ganska helvetes många restauranger. Men gissa vem som fick lite ledsamt? Buuu.


Sweet potato fries hör till det godaste som finns!


Men deras deviled eggs var inte aaalls lika god som de vi åt i Santa Barbara ifjol.

Nu får man börja leva lättare igen... Detox, here I come!

EDIT. Akasha syns faktiskt också i dendär relationskomedin med Ashton Kutcher och Natalie Portman. Det finns en identisk leffa med Mila Kunis och Justin Timberlake så jag blandar ihop namnen. Men Ashton sitter åtminstone i Akashas bar i leffan ett par gånger (restaurangens namn syns inte men jag kände igen stället). Sen vinglar han omkring i filmen stupfull på vår gata! Jag hyrde den en kväll för att pigga upp mig själv när jag hade ledsamt. Tänkte att en lättsam rom com är just vad jag behöver. Lite fel val liksom. Gissa hur mycket Loslängtan jag fick sen!

EDIT 2. Om nu någon mot förmodan skulle få för sig att vi på något sätt är trendiga, eller ännu värre, försöker vara trendiga så måste jag påpeka att Akasha bara råkar ligga nära oss och ha god mat. Och så har de ett eget bageri. Det alltså har bara råkat sig att vi gillar stället. Vill poängtera detta så ni inte tror att jag ba "ååååh, vi är så sikatrendiga och går på restaurang som syns i filmer!". 

EDIT 3. Fast haha! Jag avslöjade ju just min totala otrendighet. Nånting som syns i en sunkig rom com och i ett gammalt avsnitt av the Hills kan nog aldrig klassas som trendigt...10 kommentarer:

 1. Åh, fler avisbilder. Och blev glad åt att återse Disneyhallen - där har jag sjungit! Tillsammans med resten av Lyran! Namedrop that!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaaaaa!!! Lyckans ost! Och fått träffa Esa-Pekka Salonen dessutom! Då skulle jag först bli starstruck!
   (Vi ville köpa biljetter till LA Philharmonics när Salonen var där 2010 och dirigerade bl.a. Lindberg's Graffiti men biljetterna gick på 150 dollar så vi hade inte råd...)

   Radera
 2. Nånej, inte tröttnar vi någo! Mera bilder, mera matporr, mera namedropping! :D

  SvaraRadera
 3. Jag är mållös. Av ren och skär, hederlig, gammaldags AVUNDSJUKA. Gud så gott, och sjukt kiva ni verkar ha det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var onekligen ganska nice. :)

   Radera
 4. jesus. allt ser helt fab ut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! :) Jag är väldigt glad att du hittade hit Vicky för blev helt kär i din blogg! Vilka fantastiska bilder! Åch!

   Radera