tisdag 18 oktober 2011

Ja, jag vill leva la dolce vita!

Och det har jag minsann gjort. Jag har haft det oförskämt bra. Min lutherska själ skäms. Först tio dagar med min älskling i L.A. och Santa Barbara där jag blev bortskämd i kubik, tre stressiga dagar hemma (jag hann bara inte blogga, jag lovar!) och sedan en vecka i Toscana med vänner. Italien-resan kom ju inte i så jättebra läge men den var planerad sedan 8 månader tillbaka och när jag började hota att stanna hemma (den lutherska arbetsmoralen igen, ni vet) tvingade både Fred och Låra mig att åka iväg. Nå, inte var jag ju så svårövertalad och jag är glad att jag åkte. Att dela ett hus i Toscana med 12 goda vänner är någonting jag varmt rekommenderar. Ett par dagar måste jag jobba men t.o.m. det är ju helt okej med utsikten jag hade över slott och vingårdar. Dessutom fick jag i stället som belöning både handväska, örhängen och choklad av bästis som tyckte synd om mig. (Det var på riktigt inte alls synd om mig men jag tackade och tog emot i alla fall. Sensmoralen; det lönar sig att arbeta!)


Pricken över i:et, och nu blir det ju så mycket att jag nästan drabbas av Stendahls syndromet igen och svimmar, var att innan vi åkte hem hann vi ännu besöka Biennalen i Venedig. Alltså vilken lyckofilur är inte jag?! 


Nu börjar jag komma igång på nya kontoret här hemma och hoppeligen lyckas jag sakta men säkert locka tillbaka mina läsare efter den oplanerade bloggpausen. Det händer spännande saker, det lönar sig att läsa! Hehe.


Här kommer ett litet smakprov i bilder från L.A. Imorgon får ni se foton från Italien.Jag har varit på dejt i Culver City och sett Lion King i 3D. Filmen har varit en inside-grej för oss ända sedan 1995. (Lejonet på bilden har inget med Simba att göra men statyn finns i Culver City.)


Jag har bott på lyxig Bed & Breakfast i en av världens säkert mest idylliska städer, Santa Barbara.


Det bjöds på vin, hemlagade hors d'oeuvres och klassisk musik varje dag klockan fem i trädgården.


Vi var hungriga när vi kom fram på fredagen. Jo, det var bara 1,5 timmars körning men hej, vi gillar god mat!
Jag har shoppat vintage.
Ätit glass.


Ätit världens godaste sushi någonsin med sex olika sorters svampar. Varför har finska sushi chefs så begränsad fantasi?!


Jag har sett Cirque de Soleil (Iris) på Kodak theatre i Hollywooooood. (Och åt asiatiska "tapas" innan, jag säger bara; pumpkin tempura with curry salt, NA-MI!)
Eftersom jag inte kan tåla cirkus så var jag mycket motvillig att se Cirque de Soleil, men min man övertalade mig första gången i San Fransisco. Och det är nog en otrolig show. Man vill bara ropa åt dem: "Hej, är ni helt från vettet?! Kom ner därifrån!" Sen hoppar de ner från 10 meters höjd i en octupel piruett med förbundna ögon och landar i spagat. I en mänskopyramid.


Haft champagne-picnic i parken.Jag har fått se Freds nya kontor och huset där "hans" pojkar bor. Jag fick även träffa pojkarna. Tonåringar är tonåringar oberoende av vad de gått igenom innan... Huset är ett ungdomshem för "undocumented and unaccompanied minors" och är en enorm gotisk villa. Min man ansvarar för sex killar. Jag är så stolt över honom, han gör ett otroligt jobb med dem!
Och såhär såg det ut när Charlie Chaplin bodde där. (Det är alltså hans gamla hus.)
Upptäckt ny gatukonst som uppenbarat sig under natten i Culver City. (Denna av Space Invader.)
Den nya Banksyn i Venice blev oplåtad denna gång.
EDIT. Min man informerade mig just att han tagit reda på mer och det var staden som beställt just detta verk. Där ser man, t.o.m. alla anonyma street artists blir etablerade till sist...


Varit på Freds kompisars keikka i Santa Monica. Oak & Gorski, check them out, pretty cool. (Och ja, de finns även på Spotify.)


Ätit helt sanslöst god majsbröd-thingie med zucchini-blommor. Jag kan inte förklara hur fantastiskt gott det var i all sin enkelhet! (Och Don Cheadle satt i bordet bredvid förresten. Sorry, bara måste berätta det! Ja, och så är det Harrison Fords son som har skapat detta underbara recept, det är han som är restaurangens chef och ägare. Jag vet, om jag vore tilräckligt cool skulle jag inte berätta detta men nu är jag tyvärr inte alls så cool så jag blir tvunget lite starstruck.)


Gått på vinprovning tills jag var snurrig i huvudet.Överraskades med en promenad i Yoganandas meditationsträdgård i Malibu.


Upplevt fantastiska solnedgångar.Och bara hängt med min älskade man och njutit av att få vara tillsammans.Utsikt över Santa Barbara, mountain-side...


Och ocean-side. Utsikten är från Santa Barbara's court house där t.o.m. skyltarna är idylliska.
Dethär var lite väl, tyckte jag. Jag menar skulle ni hitta brandsläckaren snabbt bakom tiffany-glaset?!


Cheshire-katten lurade t.o.m. i jacuzzin.


På återseende mina älskade palmer.


11 kommentarer:

 1. evafrantz.blogspot.com18 oktober 2011 20:24

  Underbart! Snälla säg att du köpte 20-tals-hårgrejen! Skulle passa perfekt på Bloggprisgalan, till exempel...

  SvaraRadera
 2. Äntligen är du tillbaka!!!! Välkommen hem! Det låter som om du fått precis vad du förtjänat! :)

  SvaraRadera
 3. Jag orkade inte plöja igenom hela inlägget i dag, ser i kors. Men jag hittade en bild på dig och Fred, tagen på O'Malleys i Grani på det glada nittiotalet. Han är klädd i röd basker och slickar dig på pannan, du ser ut som vanligt. Av bilderna att döma ser han normalare ut nuförtiden. Grattis!

  SvaraRadera
 4. Eva, den var för dyr tyckte jag då, nu ångrar jag mig... Ps. Vad ska man göra för att få inbjudan till Bloggprisgalan?!

  Tack Evis! Vad glad jag blir att du saknat mig! :)

  Jenny, hahahahaaahaahaaaaaa, nu finns det bara tre bokstäver att skriva ut; OMG! Freds kommentar när han återfick talförmågan var; "Thank GOD they didn't have digital cameras back then!"

  SvaraRadera
 5. Oj vad ni haft det ljuvligt, härligt att läsa och härligt att ha dej tillbaka i bloggvärlden. Vi ses väl om två veckor när jag kommer till Finland? Pussar!

  SvaraRadera
 6. Väkommen tillbaks! Nu får du jobba hårt för oss alla (ja, vi är många!) som nominerat din blogg till galan, trots din ohemult långa paus!

  SvaraRadera
 7. Nu har jag läst och guuud vad romantiskt! Jag dör. Jag måstemåste få åka till Santa Barbara. Helst nu!

  SvaraRadera
 8. Go Sofi! ta hem priset på galan! Du skriver så fint och rakt från hjärtat. Hur kan man nominera dig?

  SvaraRadera
 9. Jag blev så lycklig att höra att någon har nominerat mig?! Hurra! Tusen tack!!!
  Jenny, ni måste komma och hälsa på och om Nora bara vågar bli med oss så kan ni åka på romantisk get-away. :)
  Mia, TACK! Du inspirerar mig! Jag skickar dig länken.

  SvaraRadera
 10. Åååh jag dör! Så härligt och romantiskt! <3

  SvaraRadera