måndag 24 september 2012

Illamående

Kossor som blir matade med karkki som inte dugit till butikshyllorna. Alltså WTF. Jag är helt stum. Dethär äcklar mig på så många sätt att jag inte kan förklara. Jag klarar inte av sånhär galenskap denhär tiden på kvällen. Hoppas världen är lite bättre imorgon. Godnatt!

http://www.nbc-2.com/story/19278235/sweet-meat-cows-eating-candy-not-corn

http://www.hs.fi/ulkomaat/Yhdysvalloissa+lehmät+syövät+karkkia+maissin+sijaan/a1305601089832

Ps. Det värsta är att jag nu tänker att detta ju inte alls borde förvåna mig. Det var ju bara nästa logiska steg i dethär matindustrihelvetet vi skapat åt oss.

8 kommentarer:

 1. Man får en lite ny syn på de där mjölkreklamerna när man kombinerar med karkki.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jep. Fast i och för sig finns det ju redan smaksatt mjölk. Choklad och jordgubb som de dricker i skolorna i USA. Så dethär är ju behändigt, mjölken blir färdigt karamellsmaksatt liksom.

   Radera
 2. Den där majsstärkelsesirapen är inte så nyttig den heller. Vad hände med att kossor äter gräs?

  Matindustrin innehåller så mycket otäckt, minns att jag för en tid sen såg någon dokumentär från USA där de löst problemet med bakterier i köttet på ett jättepraktiskt sätt. De började tvätta allt kött med... var det ättika eller aminosyra eller något annat lika äckligt. Minns ej, undrar om de gör liknande här?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det är ju inte alls bättre med majssirap heller!

   Radera
 3. Vi gör nog så i Finland också. Min vän uppe i Österbotten hade "grischoklad" hemma. Hennes släkting var grisfarmare och köpte sån choklad från Fazer som inte kunde säljas till människor och gav som grismat - och så åt de av den själva också. Men är det inte bättre än att chokladen slängs?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, jag är helt medveten om att det är samma här, och speciellt då grisar. Som jag sa, är inte egentligen alls förvånad eller överraskad. Hade bara en dålig kväll då jag sett barn svälta ihjäl på tv och nästa stund läser jag hur vi i västvärlden matar vårt överloppslager av godis åt våra djur. Det är bara så sjukt. Hela alltihopa.

   Radera
 4. Jag har just kört igenom Chiles vackraste landsbygd, gräsätande kossor, böljande landsskap, får.... och sen eukalyptusplantage... gissa vad som händer med vattnet... och gissa sen vad som händer med det traditionella jordbruket...nej, det finns mycket skrewed up i den här världen, och allt började med att vi förlorade kontakten med maten vi äter! Hils, du vet vem!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kram på dig och er där! Hoppas ni trivs!!! :)

   Radera