måndag 19 januari 2015

Chocolate & Sunday Snapshots

Idag är det Martin Luther King Day och ledig dag i USA. Det betyder inte så mycket för oss som inte jobbar nio-till-fem. Men det är bra med långhelg ändå för det betyder att våra vänner Landen och Richard kom på besök från San Fransisco! Richard bodde tillsammans med Fred innan jag flyttade till L.A. och han flyttade upp till San Fransisco för att gifta sig med Landen, så de känner sig bokstavligen som hemma i vår lägenhet. (Landen bodde ju också alltid här när hon var och hälsade på.) Det är hemskt skönt med såna gäster. De vill alltid till Grand Central Market när de är i stan så vi åkte dit en sväng på förmiddagen medan Fred var på Casa Libre. Senast de var där köpte de ingredienser till mole och fastnade länge med en försäljare som förklarade alla skillnader mellan de olika chokladbönorna. De blev sjukt intresserade och när de kom hem startade de sin egen chokladfabrik. Det är Richard och Landen i ett nötskal. (Deras julkort var en hel produktion och nyhetsbrev med allt de åstadkommit under året. Vi blev helt matta bara av att läsa det. Och igår klagade Richard på att han inte har någon triathlon bokad än för i år så han ska springa två marathon i stället... De är båda precis likadana och vi älskar dem!) 
Så nu tillverkar de choklad Bean-to-Bar  och hade en massa smakprover med sig. Jättejättegott. Richard har själv byggt nån sorts skalborttagninsmaskin. Han sa att han kollat några Youtube-videor och ritningar på nätet för inspiration men gjorde till sist sin egen design. Jag sa att jag inte förstår hur det kan gå till. Han tittade omkring sig bland alla kokböcker i vårt kök och sa; "Well, you do the exact same thing with your cookbooks and recipes!" Sen lagade han vår dammsugare och förklarade hur en GPS fungerar på en IPhone. Ingenjörer imponerar alltid lätt på mig.

Och Landen berättade att hotet om att chokladen kommer att ta slut bara gäller bulkchoklad av dålig kvalitet (typ Hershey's). Så jag kan slappna av. Hershey's kommer att gå upp i pris. (Kan dom inte bara sluta tillverka fanskapet i stället?) Och choklad av hög kvalitet kommer bara att fortsätta vara dyrt. Men nu har vi vår egen hovleverantör så jag känner att vår fortsatta chokladtillgång är tryggad. 

Nästa vecka åker de till Hawaii för att besöka några kakaoodlingar och gå en kurs i chokladtillverkning. Jag erbjöd mig att åka till Colombia på kakaoodlingsrecognosering. (Jag erbjuder också kaffeodlingsrecognoseringstjänster om någon är i behov av en konsult!) 

På kvällen for vi hem till gemensamma vänner i Koreatown på BBQ. (Det blev choklad igen till efterrätt.) Fred och jag åkte först via en annan tillställning för att se en DJ spela som jag gillar. Dance Party från klockan tre till nio en söndag. Ingen alkoholservering. Suverän idé. Man kan faktiskt också dansa på dagen.

Och ikväll ska vi gå och se Selma dagen till ära.


2 kommentarer:

  1. Det här har INGET med ditt inlägg att göra men: JAG SAKNAR DIG! Skulle just precis nu vilja sitta och prata strunt över en kopp kaffe. Buu för avstånd och brist på Star Treks beam-me-up-Scotty-teknologi.

    SvaraRadera
    Svar
    1. JA! Vi gör det i april när jag kommer till Finland! :) (Ja, det är underligt att dendär Beam-me-up-Scotty-teknologin ska ta sån jäkla tid... Andra alternativet är att vi lär oss att "apparate".) Stor kram!!!! <3 <3 <3

      Radera