söndag 3 november 2013

Write-in

Idag var jag på min första NaNo write-in efter kick-offen. Det var både roligt och nyttigt. Man får faktiskt energi av alla andra som sitter och knäpper på tangenterna bredvid en. Vi  hade också två word wars, vilket innebär att man sätter upp en tidsram under vilken man ska skriva så många ord som möjligt. Den som har skrivit flest ord vinner. Enkla regler. Vi körde en på 24 minuter och en på 30 minuter. Jag vann den senare och fick pris. Jeee! 

Det var faktiskt en nyttig övning för mig för jag skriver normalt så fruktansvärt långsamt att jag blev riktigt överraskad att jag kunde få ur mig så mycket på så kort tid. Dessutom händer det något spännande när man bara skriver utan att tänka. Jag lyckades skapa ett par nyckelmeningar under denhär tiden som band ihop två grejer som jag inte alls tänkt på tidigare. Mycket nöjd med dagen! 

Jag fick också veta att de har en write-in på Coffee Connection varje lördag året om. Inte bara under NaNoWriMo men nu under november fokuseras det på den så klart (och vi har fått ett eget rum för denhär månaden). Jag har bara inte vetat om det för på lördagförmiddagar brukar jag vara på yoga. Nu blir det tough choice att välja. Jag får köra varannan vecka yoga tror jag.

Det verkar vara pop här att skriva ihop. Innan vi slutade idag berättade många var de tänker skriva vilken dag och vilken tid ifall någon ville joina dem. Idag var mest ett experiment för mig men det funkar ganska bra. Jag tror att det är bra för mig att gå på write-ins. För då har jag gett skrivandet en tid och plats i förväg så då måste jag göra det då. T.ex. i morse var jag ganska trött efter gårdagens roliga hemmakväll med Peppe & Magnus. Hade jag inte bestämt mig för att gå till skrivartillfället hade jag garanterat inte skrivit något idag. Jag är så glad att Mia inspirerade mig till NaNo! TACK!

2 kommentarer:

  1. Hurra vad bra! För jag tror hårt på det där. Att man skriver som sjutton och nånstans bland det kommer blänket. När man tänker för mycket kommer det inte med. Bäst då att bara skriva på och bland allt skräpet hittar man rätt. Och oj, vad jag skulle vilja gå varje lördag förmiddag och sätta mig och skriva med andra. Det skulle vara suveränt. Måste se om det går att åtgärda...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, du kan ju hålla en egen i Åbo! Säkert skulle många haka på!

      Radera