söndag 3 november 2013

Svar på kommentarer

Maggie kommenterade på bloggen men det syns bara i min e-post av någon anledning. Ville ändå kunna ge henne svar så jag gör det här.

Nej vad kul och se "riktiga" bilder från Halloween i USA. Man får verkligen ta del av det street party som verkade pågå där i Santa Monica, inte bara välutvalda klichéer, utan man vandrar faktiskt med er på gatorna. Det är nog fascinerande hur STORT Halloween är i USA. Man fattar nog inte riktigt som finländare... Vad var du utklädd till? 

Kul att du tyckte om bilderna för det första! Det var ett otroligt street party, jätteroligt att du kände att du "vandrade" med för det var just det jag eftersträvade!

Själv var jag utklädd till Albert Einstein. Jeans, ylletröja och en Albert Einstein mask. Nästa år ska jag satsa lite hårdare! (Men mänskor kände nog igen mig, fick många rop på Einstein.) Jag måste be om någon av pojkarnas bilder så kan jag lägga upp ett foto trots att min utstyrsel var föga imponerande.

Och min fina Anna undrade vad NaNoWriMo är för något. Hon kom nog på det själv men jag kan ju svara i alla fall, oartiga bloggaren som talar om saker utan att förklara vad det är. Förlåt.

Den som vill kan läsa mer själv här; http://nanowrimo.org/ NaNoWriMo står för National Novel Writing Month och är en utmaning som man gör helt själv på eget bevåg och enligt "the honour system" och går alltså ut på att man ska skriva en roman på 50 000 ord under en månad. Ni kan följa med hur det går för mig via ordräknaren till höger i min blogg. 

Jag försökte en gång tidigare i Finland ett antal år sedan men mitt livsskede just då lämpade sig inte alls för att skriva en roman. (Inte för så mycket annat heller för den delen.) Så jag kom inte i mål. Det ämnar jag göra detta år dock! Ni får gärna heja på mig! Här i L.A. ordnas det dessutom många organiserade skrivartillfällen. Jag har redan träffat ett par nya writing buddies så för mig funkar det här också som ett sätt att träffa nya mänskor. Jätteroligt!

På fredag reser jag till New York för tio dagar och det råkade sig att en kille som var på en write-in med mig igår också kommer att vara i New York samtidigt. Så vi har bestämt träff på ett café vid Union Square så ser vi till att skriva medan vi är borta också. 

Förresten. Sista veckan i november är jag ju i Helsingfors. Om det finns någon som känner för att ha en liten NaNo write-in då i Helsingfors inför slutspurten så meddela mig gärna!

4 kommentarer:

 1. Tack för svaret :) Coolt! Ja, lägg gärna upp en bild på din outfit. Lycka till ne NaNoWriMo!
  PS. Konstigt med kommentarer som försvinner. Det händer nu som då när jag kommenterar på blogspots bloggar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Maggie! Tur att det inte bara är min blogg då som strular.
   Jag bad J skicka ett foto på mig så jag ska lägga upp Einstein-fotot. :)

   Radera
 2. Jag nanoar ju inte 'på riktigt ' i år men om jag kan fixa mig till Hfrs så kommer jag gärna! Om jag får vara med på ett hörn och redigera eller vad jag nu gör.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men det skulle vara jätteroligt! Det behöver ju inte vara en NaNo write-in, bara en write-in. Onsdagen den 27 november? Hur låter det? Jag ska ordna ett ställe och meddela alla intresserade.

   Radera