måndag 4 november 2013

Día de los Muertos

Igår firade vi Día de los muertos med Peppe och Magnus på Hollywoods begravningsplats. Día de los Muertos, de dödas dag är mexikanska allhelgona men som amerikanarna här i L.A. också anammat som sin egen tradition. Mycket viktigt att särskilja mellan Halloween och Día de los Muertos fick jag veta, annars blir folk förnärmade.

Nu blir det en crazy massa foton igen, ursäkta, men det var så fint och det finns så mycket jag vill visa!

Denhär graven berörde mig mest. Jason var bara 18 år när han dog. Ifjol var han volontär på Día de los muertos och tyckte det var så coolt så han bad sina kompisar lova att de skulle ha en minnessten för honom när han dör. Men aldrig föreställde dom sig att det skulle vara redan året därpå. Han blev överkörd på sin skate board på väg till bandträningarna. Han hade just grundat ett rock band.
Dom hade projekioner mot byggnaderna så det såg ut som om stenfigurerna blinkade och gäspade. Det såg faktiskt ganska häftigt ut.
Johnny Ramones minnessten var pyntad.


Man placerar personens favoritsaker kring minnesstenen. En del gravar hade  en mass vinflaskor, bröd och ost. En  hade en massa Lay's chipspåsar. En annan en massa baseball stuff. Vissa hade skrivit ut personens hela livs story.
Denhär familjen hade gjort ett helt bildspel över deras mormors liv.
Här var det dukat till middag för förfädren. 
Ett släktträdet i form av en tårta.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar