tisdag 6 maj 2014

NU!!! Hjälp oss att hjälpa ungdomarna på Casa Libre!


Vi är igång! 


Minimidonationen är 20 USD vilket är ungefär 14 euro. Fjorton euro är mycket pengar men vi är så tacksamma för varje enskild donation eftersom det ökar våra chanser att vinna en extra femtusen dollar av GiveLocalAmerica. Den organisation som samlat in mest får dessutom en extra tiotusen dollar. Den som gärna vill bidra men tycker att fjorton euro känns för mycket kan delta genom en inbetalning till PayPal eller ett finskt konto men jag återkommer med denna information. Nu är det sista 24 timmarna som pågår för Give Local Americas kampanj!

Jag har nu också donerat själv och jag kan berätta att det är urenkelt, det går snabbt och smärtfritt. Allt du behöver är ett kreditkort. 

Casa Libre är alltså ett ungdomshem för hemlösa och papperslösa invadrarungdomar som min man driver mitt i MacArthur Park i Los Angeles.  Casa Libres behov av pengar är just nu akut eftersom vi fick höra strax innan jag åkte att vi går miste om 60 % av det årliga statliga understödet pga kongressens budgetkris ifjol. Det skulle betyda att vi tvingas att stänga Casa Libre för åtminstone 3-4 följande månader och våra pojkar skulle igen bli hemlösa. Dethär vill vi givetvis undvika till varje pris. Fred jobbar utan lön (igen) nu i maj och vi är beredda att själva bo på Casa Libre under sommarmånaderna för att spara på personalkostnader. (Vilket inte heller är kul, att tvingas permittera eller säga upp personalen på Casa Libre.) Give Local America råkade starta sin kampanj precis nu i samma veva, idag, den 6 maj har en 24 h på sig att donera till Center of Human Rights and Consitutional Law. Vi hoppas att vi lyckas samla ihop tillräckligt för att kunna fortsätta under sommaren då vi så klart kommer att satsa ännu mer på en privat "fundraising campaign".  

Här är länken. KOM IHÅG ATT DEN BARA FUNGERAR UNDER DEN 6 MAJ! Om en vill delta måste man alltså donera IDAG!


STORT TACK igen för ert stöd och visade intresse! Tack till er alla som hjälpter till att sprida informationen på sociala medier och andra vägar! STORT tack också till Peppe & Magnus som känner många av ungdomarna vi jobbar med personligen! De har joinat oss för många middagar på Casa Libre, agerat "chaperones" när vi tog pojkarna på Cirque du Soleil-föreställning och sprider aktivt ordet om Casa Libre, både i USA och Finland! Det uppskattar vi starkt.  


Konstnären Sand är en idol hos pojkarna. Hon har besökt Casa Libre flera gånger. Här har hon joinat oss för middag en kväll. Genom att donera kan du vinna en kudde designad och signerad av Sand.

Läxläsning på Casa Libre. Vi har frivilliga tutorer till förfogande för pojkarna på Casa Libre varje dag förutom fredag och lördag.

2 kommentarer:

  1. Hurra, slängde in 35 dollar. Hoppas ni lyckas samla ihop mycket! :)

    SvaraRadera
  2. Tusen tack Kugge! Vi håller alla tummar och tår! :) 12 timmar kvaaaaaar! Tack för ditt stöd!

    SvaraRadera