torsdag 30 januari 2014

Nya rutiner

Jag har insett två saker. Sedan jag började köra bil i LA har jag slutat cykla. Eller det har jag inte. Men nu cyklar jag för träning eller för att jag tycker det är skoj. Förr cyklade jag överallt. Men ju vanare jag blir i LA-trafiken desto mindre cyklar jag. (Dessutom tycker jag OM att köra i LA av någon underlig anledning.) Så. Jag ska börja köra mer vardagscycling igen. 

För det andra. Jag har kanske tänkt fel. Jag har tänkt att jag får blogga sen när det andra arbetet är gjort. Och så är jag ofta för trött på kvällen. Nu tänker jag om. Jag bloggar först. Värmer upp fingrarna på tangentbordet. Låter mig inspireras lite av andras texter. (Men inte för länge, inte fastna i bloggosfären.). Sedan tar jag itu med min egen text. 

Medan jag var i Finland träffade jag både Mia och Anna och bägge upprepade samma mantra de sagt tidigare. Skrivande föder skrivande. Så är det. Det vet jag. Börja med att skriva på bloggen varje dag. När du gjort det är du redan igång och så är det lättare att ta itu med annan text sen. Sa Anna. Skriv skriv skriv skriv skriv skriv skriv skriv skriv. Sa Mia. 

Och jag började ju faktiskt denna blogg för tre år sedan för att jag ville skriva. Jag saknade att skriva. Jag BEHÖVDE få skriva. Det är faktiskt helt otroligt hur starkt jag upplevde känslan av att jag bara MÅSTE få skriva. Men nu när jag "får" skriva (bara för att jag  äntligen gett mig själv lov till det, inte har ju någon förbjudit mig) så märker jag att jag nästan slutat blogga. Det vill jag egentligen inte alls. Så. Jag ska tänka om och skapa nya rutiner. Jag vet att Mia och Anna har rätt. Ju mer jag skriver, desto mer skriver jag. Nu har jag också ett eget rum, och det är underbart. Men ibland kommer jag fortfarande hit, till min favvoskrivhörna på Venice Boulevard. (Och hit promenerar jag faktiskt, för jag har en paranoid rädsla att jag annars kommer att ramla av cykeln och förstöra min dator...) 

2 kommentarer:

  1. Uhu. Sa jag det så där många gånger? Det var nog bara för att meddelandet skulle gå fram.

    SvaraRadera