fredag 9 november 2012

I'm alive!!!

Evis levererar dagens sanning (här) och det fick mig att tänka på en gång då vi var ute och äta på Siltanen med vänner. Två kompisar hade just kommit hem från en resa och en av dem sa: "Gissa vad jag lärde mig i Paris?" 
Jag förväntade mig att hon sku berätta nån ruskigt spännande historia om en medeltida kyrka eller en värdefull sten i ett hörn av en katakomb (arkeolog som hon är) men i stället berättar mänskan att hon på ett museum hade upptäckt att enhörningar inte alls bara är hästar med horn i pannan, utan att de dessutom i stället för hovar har klövar. Det hade jag aldrig vetat, mycket värdefull kunskap!

Just då fylldes mitt hjärta av kärlek för hur mycket jag uppskattar och älskar mina vänner och hur salig jag är som har mänskor omkring mig med vilka man på allvar kan diskutera allt som ryms mellan vår himmel och vår jord och utanför. T.o.m. enhörningar.


Nu ska jag gå på lunch med Hemsolen. Se även där en fin mänska att diskutera det mesta med! Idag är en bra dag. 

12 kommentarer:

 1. Bra att du lever! :)

  Mippe

  SvaraRadera
 2. Nöjet var helt på min sida! Ses senast om en vecka. Kom ihåg Gardell! Moberg har jag ju läst, inte en men två gånger, så den är det inte så bråttom med. Om du till äventyrs skulle glömma.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jep, mamma har lånat min Gardell. Ska ta den tillbaka på sö. Ps. Hittade nog inte Torka aldrig tårar på Arenan... Snyft.

   Radera
  2. Hej Softy, klickade mig vidare via Hemsolen idag. Vet ju inte vilken Gardell på Arenan du är ute efter, men om det är Torka aldrig tårar så finns den på SVT i några dagar till. Länk.

   Radera
  3. Hej igen, sorry, det där var till infosidan, men lättast hittar du själva filmerna här.

   Radera
  4. TUSEN TACK! Vad snällt! Vet du, jag märkte i helgen att man nu kunde se den på SVT också i Finland. (Man kunde inte det först.) Så såg hela serien i lördags! Grät så jag nästan storknade i mitt eget snor. Fruktansvärt bra serie!

   Radera
 3. Ibland behöver man få lite perspektiv! Och hitta det viktiga i livet igen. Till exempel att det inte alltid behöver vara så allvarligt! :) Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, önskar ofta att mänskor kunde ta sig själva på lite mindre allvar också! :) Kram på dig med!

   Radera
 4. Det är härligt när man har sånna vänner!

  För övrigt avbildas enhörningar också ofta med bockskägg och en svans som bara har hår på tippen... #nörd

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åch, mera enhörningstrivia! I love it! Tack! :)

   Radera