fredag 19 oktober 2012

Hur man tvättar händer

Fred läser inför ett statligt prov som ger honom officiell behörighet att fungera som föreståndare för ett ungdomshem. Provet innefattar också hygienkunskap. 

Han gjorde ett övningsprov på nätet. Om vi säger såhär, han är inte sådär jättenervös...

Undra på att det står Employees must wash hands! på alla toaletter i USA! Det är tydligen väldigt komplicerat detdär.


torsdag 18 oktober 2012

Paniken

Insåg plötsligt den fulla vidden av att jag ska flytta. Att jag om en dryg månad ska lämna mitt hem och min älskade Nylandsgatan. Att någon annan ska bo där sen. Och att jag själv först ska bo hos mina föräldrar i en månad... 

Jag säger ingenting. Jag bara konstaterar.

onsdag 17 oktober 2012

På publikens begäran

Dethär hände när jag var tillsammans med min ex-man, men vi var inte gifta ännu. Min pappa jobbade en tid i Malmö och bodde där i en hyreslägenhet under arbetsveckorna. Före han skulle flytta hem igen tänkte vi att vi skulle utnyttja hans lägenhet en sista gång. Malmö är ju en trevlig stad och så körde vi också lite runt i andra städer i Skåne.

På lördagförmiddagen låg vi fortfarande i sängen. (På den tiden hade vi ännu sex med varandra.) I något skede steg jag upp för att gå på toaletten medan min dåvarande pojkvän fortfarande sov. Jag var spritt språngande naken. Till saken hör att jag har fruktansvärt dålig syn, - 12,5. Utan glasögon eller linser ser jag faktiskt ingenting, bara skepnader. T.o.m. färger blandas ihop till en gegga på avstånd. 

När jag kom ut ur badrummet, fortfarande naken och utan glasögon, såg jag att det stod någon i vardagsrummet. Eftersom det bara var vi två i lägenheten utgick jag naturligtvis ifrån att det var min ex-man. Mannen i vardagsrummet började stamma nånting på skorrande skånska och eftersom min man älskade att härma de skånska rullande ärren trodde jag att det var han som stod där och skämtade med mig. Jag bara stod där rakt framför honom, skrattade högt åt hans väldigt autentiska skånska accent och svarade något jag inte längre minns, också på klingande "skånska". Men plötsligt tågade det fem personer TILL in i vardagsrummet och ställde sig bakom mannen. Då först insåg jag ju att det var en vilt främmande mänska som stod framför mig. Jag stod tyst och förlamad i ca fem sekunder innan jag FLÖG in i sovrummet, dök ner under täckena och skrattade så jag nästan kissade på mig. Nu vaknade också min man, förstod knappt vad jag sa eftersom jag höll på att kikna av skratt. Till slut fattade han att det fanns mänskor i lägenheten, virade lakanet omkring sig och drog fly förbannad iväg till vardagsrummet där de andra ännu stod som förstelnade och fick inte en syl i vädret för min man som stod och hötte med ena näven medan han höll uppe lakanet med andra näven. Och skrek åt dem på spanska. (Han var väl så till sig så han glömde bort att tala engelska.) De pallrade nog iväg sig ganska snabbt sen, medan de fortfarande kunde höra mig gråta av skratt i sovrummet. 

Bostadsmäklaren ringde upp och bad om ursäkt efter att ha fått mitt nummer omvägar via min far. De höll visningar eftersom min pappa skulle flytta ut. Och min pappa bodde ju egentligen där bara under veckorna så de hade inte haft en tanke på att någon eventuellt kunde vara hemma. (Ett litet tips här gott folk, före ni stegar in i en annan persons hem, oberoende av om hemmet borde vara tomt, RING ALLTID PÅ FÖRST. Just in case.)

Men, visningarna hade ju annonserats ut för den dagen. Så dörrklockan ringde flera gånger och medan jag fortfarande var fast i mitt hysteriska skrattanfall fick min man springa till dörren invirad i sitt lakan och köra bort folk på löpande band.

Jag höll på att förgås av skratt i minst en timme. Tills jag insåg att min man inte överhuvudtaget tyckte det var roligt. Han var bara förbannad på mig som visat mig naken för- hujedamig- en främmande karl! (Efteråt har jag tänkt att även det var något jag borde ha reagerat på.)

De första personerna som anlände och alltså fick bevittna hela underbara mig i min nakenhet visade sig vara en norsk familj som skulle flytta till Sverige. De hade startat i vargtimmen från Norge för att hinna till förmiddagsvisningen. Jag brukar roa mig ibland med att tänka att de säkert berättar storyn om hur de körde till Malmö för att se en lägenhet och mötte en naken tjej (dethär var tio år sedan) som bara stod och gapskrattade dem rakt i ansiktet. Och hur de sen blev utjagade av en hetlevrad latino iklädd ett lakan. Antagligen trodde de att vi båda var fullständigt från vettet.

Så nu vet ni igen lite mer om mig. På en bröllopsmiddag stod det Bostadsförmedlarblotterskan på bordsplaceringskartan. Kanske någon som var med på det bröllopet nu förstår lite bättre varför. (Jag berättade nämligen inte storyn för mina bordsgrannar. Ville hellre förbli en woman of mystery.)

tisdag 16 oktober 2012

I still got it (?)

Jag håller på att sälja min lägenhet och höll på att få slag när disponentintyget visade att jag skulle ha närmare sextiotusen i skuld till husbolaget. Gick till disponenten för att klaga.   Han blev till sig. Jag var snäll, misstag kan hända. Fem minuter efter att jag gått ringde han upp mig för att be mig på dejt. Antagligen var han rädd att jag skulle stämma dem. 

Det ska tydligen alltid hända mig något när en lägenhet ska säljas. En gång visade jag mig naken för en bostadsförmedlare. (Och ett gäng prospektiva köpare.) Men den storyn ska jag berätta en annan gång. 

Jag är så glad att jag inte äter kött

måndag 15 oktober 2012

Oliiiiiiiiidligt spännande

Nu har ju Det är baksidan som räknas gått och hotat att hon snor min Knausgård-kollektion om jag talar högt om tredje säsongen av Downton Abbey. Aaaaargh, ve dig Eva! Och ve dig Karl-Ove som skrivit för bra böcker jag inte kan bli av med!

Jag får lida i tysthet. 

söndag 14 oktober 2012

And then she exploded

Förutom den outhärdliga stressen som är mitt liv just nu, så är en annan orsak till att det är så skralt med mitt bloggande att alla mina inlägg för tillfället skulle låta typ såhär: 
Om jag inte snart jag menar nu just NU får röra min man så kommer jag att explodera i hundratusenmiljonertjugotre bitar. Eller om jag lovar att inte röra får jag ens se honom på riktigt och inte genom en dataskärm?! Ens för sju minuter. Så fruktansvärt trött på Skype så jag sku kunna spy ärtsoppa som dendär stackars tjejen i Exorcisten.

Och det är ganska tråkig läsning för er tänker jag.

(Imorgon ska jag försöka tuffa till mig igen. Promise.)

torsdag 11 oktober 2012

Kungen av Grani

Jag vet att ni alla ren sett dethär, men såhär roliga saker kan man visa hur många gånger som helst!

http://yle.fi/extrem/artikel/musik/45816-X3M-presenterar-Grani-Style


Ps. Minerna (och speciellt på slutet) på dendär tjäderjägaren är helt bäst, liksom också denhär kommentaren som någon postat under videon; 'Sitter i Grani och försöker se videon, men får bara svaret  "Innehållet kan inte ses utanför Finland" Haha!' !