måndag 23 januari 2012

Ja, vi kan!!!

Jag har haft en underbar om än intensiv helg (som jag skall återkomma till). Och helgen slutade ju på det mest fantastiska sätt!!! Pekka Haavisto gick vidare till andra omgången, ännu kl. 4 på söndagen sade jag att jag faktiskt tror på att det kommer att gå vägen, sen fick de primära resultaten min tro att svikta för en stund fast jag samtidigt kommenterade på FB att hoppet inte ännu är förlorat. Och det var det inte, och det är det inte nu heller! Låt oss göra historia och visa att världen och Finland är redo för en grön president som på riktigt står för jämnställldhet, öppenhet och ett liberalt och fredligt samhälle!


Jag är så stolt och lycklig!

torsdag 19 januari 2012

Tillsammans

Viirus gör en (nästan) aldrig besviken och de levererade igen ikväll med pjäsen Tillsammans. Så - jävla - rolig. Och rörande. 
Det där med kollektiv fungerar kanske inte alltid helt smärtfrittt, men att vara tillsammans, på vilket sätt man än väljer att vara det, det är väl ändå det viktigaste? Det kom ju också Christopher McCandless, vars liv filmen Into the wild bygger på, underfund med till slut. Christopher valde att gå ensam ut i Alaskas ödemark för att leva ett "äkta" liv ensam, inspirerad av bl.a. Thoreau. Men efter hans död hittade man anteckningarna han lämnat kvar efter sig. I en av sina böcker hade han skrivit;


Happiness is only real when shared.


Så ska vi ta lite bättre hand om varandra?


Ps. Rekommenderar bägge filmerna starkt om ni inte sett dem. Into the wild är värd att se redan enbart p.g.a. soundtracken skriven av Eddie Vedder.